.

.

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Εκδρομή στο Σόουκ-Σου

Από αριστερά διακρίνονται οι Ελένη Θεοφυλάκτου, Αντώνης Μακρίδης, Αθηνά Θεοφυλάκτου, Βαλεντίνη Θεοφυλάκτου, η δεσποινίς Πελαγία, δασκάλα των παιδιών, η Ευδ. Μακρίδη, η Υπερμαχία Δημητριάδου και ο Νικόλαος Βελισσαρίδης)

Μια πολύ όμορφη λεπτομέρεια της φωτογραφίας οι νεαροί κύριοι με τα ψάθινα καπέλα και τα..πονηρά σκανταλιάρικα βλέμματα.
Η μόδα της εποχής σε μια υπέροχη πτι καρώ ψηλόμεση φούστα με μπορντούρα τόσο στη μέση όσο και στον ποδόγυρο. Το μπαστούνι της κυρίας τη βοηθά στην πεζοπορία στη φύση μα συμπληρώνει παράλληλα πολύ κομψά την εμφάνιση της.

 Η πανέμορφη δεσποινίδα μας καταπλήσει με το κοντό της φορεματάκι. Η μόδα στην Τραπεζούντα ερχόταν κατ ευθείαν από την Ελβετία, τη Γαλλία και γενικότερα την Ευρώπη και οι μικρότερες την ακολουθούσαν ευκολότερα. Μοιάζει να φορά ρολόι στο χέρι και τα κλασικά δερμάτινα μποτίνια με τα κουμπιά τους στο πλάι είναι από τις πιο όμορφες λεπτομέρεις της φωτογραφίας.

Το ψαθάκι και το μπαστούνι του κυρίου Βελισσαρίδη τραβούν το μάτι κατ ευθείαν σε αυτά.Οι δερμάτινες μπότες του δένουν ψηλά με κορδόνι και το παντελόνι έχει γυρίσει σε ρεβέρ για να μην βρει αφορμή η κυρία Βελισαρίδη για επιπλήξεις. Πολύ φροντισμένο το μουστάκι και το γένι και φυσικά η λεπτομέρεια που κάμει τη διαφορά: ο καλοδεμένος λαιμοδέτης.

 Η φωτογραφία είναι τοποθετημένη μέσα σε ένα πολύ όμορφο χαρτονάκι που χρησίμευε ως πρόχειρη κορνίζα και ήταν ένα κόσμημα από μόνο του. Συνήθως στην πίσω πλευρά του ή στην πίσω πλευρά της φωτογραφίας βρισκόταν η σφραγίδα του φωτογράφου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου